2020-07-02 15:20:56

RAVNATELJEVA RIJEČ NA KRAJU NASTAVNE GODINE

Dragi učenici i poštovani roditelji, učitelji i zaposlenici naše škole,

 na kraju smo jedne specifične nastavne godine koju je obilježila epidemija koronavirusa. Školska godina koja je iza nas puna je straha, zebnje i nervoze, ali i u takvim uvjetima pokazali smo kvalitetu naše škole. Učenici su sudjelovali na mnogim natjecanjima i uz mentorstvo svojih učitelja postigli zavidne rezultate kao što se vidi u popisu nagrađenih učenika za ovu školsku godinu. 

         Posebno treba istaknuti učenike koji su svih osam godina završili s odličnim uspjehom (5.00):

Ivan Devčić, 8. a, razrednica Senka Pleše Leon Pukec, 8. d, razrednica Martina Iveković Iris Arki, 8. e, razrednik Velimir Iveković Ana Kopilović, 8. e Mario Stjepan Matoić, 8. e

i učenike koji su sudjelovali na državnom natjecanju u košarci i osvojili 4. mjesto uz voditeljstvo učiteljice Darinke Šimunčić:

Mario Stjepan Matoić, 8. e Petar Matenčić, 8. b Gabriel Bosek, 8. b Emanuel Sokač, 8. e Matija Črnec, 7. c Luka Brezovec, 7. c Fabijan Šašek, 8. a Ivan Devčić, 8. a Karlo Gršić, 7. b  Ivan Sušanj, 7. c  Luka Fržović, 7. c  Borna Katanović, 6. e

 

         Odradili smo tri izvedbe „Orašara”, dvije izvedbe bile su u velikoj dvorani Hrvatskoga doma, a jedna u našoj sportskoj dvorani. U izvedbama „Orašara” sudjelovalo je 350 učenika i 30-ak učitelja uz koordinaciju učiteljice Sandre Poštić.

         Uz koordinaciju učiteljica Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec i uz pomoć dr. sc. Tanje Baran virtualno smo odradili 9. Susret dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” na kojem je ove godine 117 učenika iz 47 škola te 7 učenika koji su se prijavili samostalno. Na likovni natječaj prijavilo se je 111 učenika iz 36 škola i 14 učenika koji su se na natječaj javili samostalno. Pokrovitelji natječaja bili su Grad Križevci, Koprivničko-križevačka županija, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Školska knjiga i KTC, a pokrovitelji nagrada Glas koncila, Verbum, Naklada Ljevak, Alfa i Profil Klett.

         Kolegice Sandra Poštić i Senka Pleše pripremile su nam virtualni program za Dan škole, a kolegica Martina Iveković virtualni program za podjelu svjedodžbi učenicima osmog razreda. Pokrovitelj je nagrada za učenike osmoga razreda Ogranak Matice hrvatske u Križevcima.

         Nakon uzbudljive školske godine slijedi nam ljeto s mnogo događanja. Zahvaljujući našem osnivaču, Gradu Križevcima, počinje izgradnja sportske dvorane u dvorištu naše škole, uređenje hodnika na drugom i prvom katu vrijedno 500.000 kuna te nabava nove opreme za informatičku učionicu vrijedne 100.000 kuna.

         Završili smo sudjelovanje u projektu „Mali humanitarko” čiji je nositelj Crveni križ Koprivničko-križevačke županije, a u sklopu je Švicarsko-hrvatskog programa suradnje. Započeli smo, kao nositelj, EU projekt prekogranične suradnje „Gifted HUHR – Daroviti učenici” u kojem su nam partneri škole iz Đurđevca i Mađarske.

         Na kraju, zahvaljujem svima na trudu i radu koji su uložili u provođenje ove školske godine. Posebno bih pohvalio i zahvalio kolegi Marku Horvatu, učitelju informatike, koji je svojim stručnim radom i marljivošću održavao informatičku opremu učenika i učitelja potrebnu za funkcioniranja nastave na daljinu.

        

        

 


Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci