2017-06-13 17:37:41

Ponovni susret s „tulumašima“

U četvrtak 8.lipnja učenici 1. b s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Anitom Svetić posjetili su Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog.

Cilj posjeta bio je nastavak druženja s knjigom započetog još  u ožujku u sklopu nacionalnog projekta Tulum s(l)ova. Naime gimnazijalke su čitale prvašima priče što im se jako dopalo pa su dogovorili novi susret ,ali sada u njihovoj školi.

Prvaši su vidno uzbuđeni došli u posjet. Prvi puta su posjetili školu koju polaze „veliki“ đaci i još su trebali biti vrlo tihi jer su došli u   tijeku  ispita  državne mature. Odradili su to majstorski zaista ne ispustivši nijedan zvuk na prstima se došuljali do knjižnice gdje ih je čekala knjižničarka Suzana Knežević i njezine „tulumašice“.

Dobrodošlicu  i ugodno druženje u projektu poželio im je  ravnatelj  Gimnazije prof. Zoran Kovač koji je ,kako je i sam  rekao ,nekad davno radio u njihovoj školi.

      

Na samom početku knjižničarka ih je upoznala s knjižnicom. Pokazala im je neke slikovnice, enciklopedije, zvučne priče te stare i vrijedne knjige. Zatim je riječ prepustila gimnazijalkama koje su na vrlo zanimljiv i kreativan način pročitale tri priče od Željke Horvat –Vukelja.

Započele su Letećim glasovirom, zatim su upoznali Panjoglava ili dječaka koji nije volio prati uši ,a završili s   Miškom u cirkusu.

Svoj  su doživljaj učenici 1. b iskazali bojama na papiru pa je tako nastalo pregršt lijepih likovnih radova.

     

     

Na kraju susreta svojim su domaćinima otpjevali najdraže pjesmice koje su naučili kroz godinu i obećali da će se i dalje nastaviti družiti s knjigom.

Tekst ifotografije:Suzana Balić,učitelj mentor

 

 


Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci