preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci

 > Naslovnica
vijesti

Jelovnik za prosinac

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 1. 12. 2020. 09:01

Kuhani obrok imaju učenici od 1. - 4. razreda

 [više]

Nova humanitarna akcija projekta "Mali humanitarko" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 27. 11. 2020. 11:05

Dragi svi,

     organiziramo humanitarnu akciju  pomoći potrebitima koja se provodi u sklopu projekta “Mali humanitarko“ Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Pozivamo sve učenike i učitelje da se uključe u  akciju kako bi zajednički učinili ove blagdane veselijima svim onim obiteljima koje žive u oskudici i neimaštini.

Akcija će se provoditi dana 2.12.2020. u vremenu od 8,00 do 9,00 za B-turnus i od 13,30 do 14,30 za A-turnus  

Prikupljat će se prehrambeni proizvodi  i higijenske potrepštine.

Svaki doprinos je vrijedan. 

Sve doneseno možete odložiti u kutije koje će biti postavljene u hodniku ispred svakog razreda.

Hvala na otvorenosti za humanitarno djelo.

Učenička skupina “Mali humanitarko“

 [više]

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 20. 11. 2020. 20:35

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je i u našoj školi. Obilježavanje je počelo 17. studenoga u jutarnjim satima kad su predsjednici svih razreda B – smjene upalili lampaše ispred škole i minutom tišine odali počast žrtvama. 

Učenici razredne nastave su uz upute svojih učiteljica Tanje Kulović – Balić, Katarine Harča – Sinković, Nataše Marković i Tanje Majnarić izrađivali likovne radove s prepoznatljivim motivima Vukovara. Učenici 4. a razreda napisali su dirljive sastavke o Vukovaru. Na satovima povijesti učenici viših razreda upoznati su s detaljima Bitke za Vukovar kroz predavanja učiteljice Vedrane Rađa. Učiteljica likovne kulture Senka Pleše provukla je temu Vukovara u svim razredima što je rezultiralo radovima s motivima grada heroja napravljenim različitim tehnikama. Učiteljica hrvatskog jezika Martina Iveković je s petim razredima pisala poruke mira dok su osmaši učiteljice Nine Drakulić pisali sastavke o žrtvi Vukovara. Uključila se i učiteljica engleskog jezika Irena Horvat čitanjem Glavaševićeve Priče o gradu na engleskom jeziku. Prostore škole prigodno su uredile učiteljice Irena Horvat, Senka Pleše, Martina Iveković i Vedrana Rađa koje su se priključile i eTwinning projektu tražimo riječ za Vukovar u kojoj će učitelji brojnih hrvatskih škola razmijeniti ideje o obilježavanju ovog važnog datuma.

Pogledajte fotografije.

https://drive.google.com/drive/folders/1x1rLS3YRU1RmmKo11DHJhl7fISi9LBeL?usp=sharing

Tekst: Vedrana Rađa, učiteljica povijesti

Fotografije: Vedrana Rađa, učiteljica povijesti i učiteljice RN

 [više]

Izložba Glagoljicom po svijetu

Autor: Martina Valec Rebić, 20. 11. 2020. 20:04

Učenici i učitelji naše škole pozivaju na otvorenje izložbe Glagoljicom po svijetu u utorak 24. studenoga 2020. u 13 sati u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci.

 [više]

Humanitarne aktivnosti u školi

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 11. 2020. 10:57

U listopadu je naša škola sudjelovala u dvije humanitarne akcije -sakupljanje plastičnih čepova za Udrugu Maslačak Križevci i akciji Crvenog Križa "Solidarnost na djelu".

U akciji za Udrugu Maslačak Križevci prikupljene su 4 velike vreće čepova. Akcija se nastavlja i dalje.

U akciji CK prikupljeno je 2.690,00 kn, te je novac položen na račun CK.

Zahvaljujemo svim učiteljima i učenicima koji su podržali ove akcije. 
 [više]

Male humanitarke iz Ljudevita Modeca sudjelovale u radu križevačkog Crvenog križa

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 19. 10. 2020. 15:50

U sklopu projekta 'Mali humanitarko' Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u kojem su partneri Osnovne škole Ljudevita Modeca, Križevci, Koprivnički Ivanec i Molve, osnovane su učeničke skupine sa po deset učenika kako bi sudjelovali u humanitarnim aktivnostima, a u suradnji s gradskim društvima Crvenog križa Koprivnica, Križevci i Đurđevac koji su također partneri u projektu.

Članice učeničke skupine Mali humanitarko iz Osnovne škole Ljudevita Modeca iz Križevaca, na humanitarnoj akciji koju su organizirale u školi, od svojih kolega i prijatelja prikupljale su odjeću za osobe slabijeg imovinskog stanja, odnosno korisnike GDCK Križevci.

 

 [više]

Raspisan natječaj za 10. Dječji „Kranjčić”

Autor: Martina Valec Rebić, 15. 10. 2020. 00:42

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2020. otvoren je natječaj za jubilarni 10. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.

 [više]

Obaveza nošenja maski na nastavi za više razrede OŠ (5.-8.)

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 4. 10. 2020. 20:58

Poštovani,
 
slijedom današnje odluke Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije kojom su suspendirali odluku kojom su prethodno dozvolili nenošenje maske u višim razredima osnovne škole(5.-8.),
od ponedjeljka, 5. listopada počinje važiti nova odluka:
 
o ponovnom uvođenju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama,kao i u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici
iz različitih razrednih odjeljenja.
Maske su kao i do sada, obavezne uzajedničkim školskim prostorima izvan učionica, u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska iz škole, a  u razredima je idalje potrebno osigurati preporučenu distancu među učenicima te poštivanje svih epidemioloških mjera.
 
 
 [više]

Svi na sport

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 2. 10. 2020. 11:31

U četvrtak, 1.listopada 2020. na sportskim terenima proveden je projekt SVI NA SPORT. Svi učenici (13 razreda) nižih razreda matične škole sa svojim učiteljicama na vanjskim terenima i stadionu obišli prezentaciju križevačkih sportova ( šah, tenis, košarka m+ž, rukomet m+ž, odbojka, atletika, nogomet).

U organizaciji OŠ Ljudevita Modeca pod vodstvom učiteljice Marjane Fržović, a u suradnji s klubovima i njihovim trenerima. Hvala, djeci demonstratorima!

 [više]

Članovi učeničkih skupina 'Mali humanitarko' organizirali prikupljanje donacija odjeće i obuće

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 28. 9. 2020. 10:57

KOPRIVNICA – U sklopu projekta 'Mali humanitarko' Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije,  u sve tri partnerske škole organizirane su humanitarne akcije prikupljanja donacija rabljene odjeće i obuće. Akcije su bile planirane u travnju 2020. godine, ali je zbog zatvaranja škola uslijed epidemije koronavirusa u Hrvatskoj njihovo provođenje bilo odgođeno do početka nove školske godine i povratka učenika u školske klupe.

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca u Križevcima akciju su organizirale učenice, Sara Androić, Lana Crnčić, Dora Posavec, Pia Petrov, Ana Balen, Dora Lovreković, Lorena Đurđić, Sara Konfic, Rea Galaš i Lorena Filipašić te pune entuzijazma, zajedno s njihovom voditeljicom, prikupile oko 40 kilograma odjeće i obuće. Prikupljena roba je nakon akcije dopremljena je u Gradsko društvo Crvenog križa Križevci gdje će se podijeliti korisnicima slabijeg imovinskog stanja.

 

 [više]

Akcija sakupljanja plastičnih čepova za pomoć Udruzi Maslačak

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 18. 9. 2020. 20:48

Dragi učenici, roditelji, učitelji,
i ove školske godine pridružujemo se ekološkoj, edukativnoj, ali i humanitarnoj akciji sakupljanja plastičnih čepova. Akciju provode Udruga Maslačak i Komunalno poduzeće Križevci.
 
Sakupljaju se plastični čepovi od napitaka, šampona, deterdženta i sl.
Čepove donesite u školu, dajte razrednicima ili ubacite u kutiju u prizemlju pokraj vrata socijalne radnice.
Uključite se, napravite dobro djelo i očuvajmo prirodu zajedno!
Elvira Kiš Miklečić
Ivana Dokuš Komarica
 
 
 [više]

ZABRANA PARKIRANJA U ŠKOLSKOM DVORIŠTU

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 17. 9. 2020. 10:49

Poštovani,

s obzirom na građevinske radove, nije dozvoljeno parkiranje ni zaustavljanje u školskom dvorištu.

Molimo vas da poštujete tu odluku zbog sigurnosti učenika, djelatnika škole i radnika na gradilištu.

Hvala.

 [više]

Vozni red autobusa Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 16. 9. 2020. 11:18

Poštovani roditelji, dragi učenici,

u ovoj obavijesti nalazi se vozni red i linije autobusa.

Za sve probleme i poteškoće kontaktirajte predstavnika Čazmatransa: Mateja Forjan 099/3124-134

 [više]

Kriteriji za besplatnu prehranu Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 9. 9. 2020. 17:07

  1. Djeca iz obitelji koje su korisnici prava na doplatak za djecu
  2. Djeca iz obitelji u riziku od siromaštva, koja se po osobnoj procjeni djelatnika škole ili centra za socijalnu skrb, nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima, a razlog nije činjenica da su iz višečlanih ili jednoroditeljskih obitelji

 

Dokazni dokumenti za 1. kriterij je
- važeće rješenje o priznavanju prava na doplatak za djecu ili        - Potvrda o isplaćenom doplatku za djecu HZMO-a ili
- Potvrda o visini dohotka i primitka Porezne uprave iz koje je vidljiva isplata  dječjeg doplatka
 
Zahtjeve s dokaznom dokumentacijom prikupljaju razrednici, a ako imate  po kriteriju broj 2., molim vas da se roditelji jave socijalnoj radnici, te će im ona  uzeti zahtjev. Prije dolaska roditelj se mora najaviti na broj telefona  270-986, kako bi  dobio svoj termin i na taj način se izbjeglo stvaranje gužve.
Zahtjev i izjavu o korištenju osobnih podataka  je u privitku.
U  koliko više djece iz obitelji pohađa školu dovoljno je ispuniti jedan obrazac s imenima, razredom i OIB-om sve djece i navedeno
predati razredniku najstarijeg djeteta. 
Rok za predaju  dokumentacije je 25.9.2020..
 [više]

OBAVIJEST O PROMJENI ŽIRO - RAČUNA

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 9. 2020. 18:13

MOLIMO PRAVNE I FIZIČKE OSOBE DA SVE UPLATE U KORIST OSNOVNE ŠKOLE LJUDEVITA MODECA VRŠE OD 4.9.2020. ISKLJUČIVO NA NOVI BROJ PODRAČUNA OTVORENOG KOD ERSTE&STEIERMARKISCHE BANK

HR7224020061500085399

UZ NAVOĐENJE SVIH POTREBNIH PODATAKA O UPLATITELJU TE PREDMETU UPLATE, KAO I ISPRAVNOG MODELA I POZIVA NA BROJ.

 

 [više]

Satnica

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 4. 9. 2020. 18:37

UJUTRO

1. 8:00-8:40

2. 8:45-9:25

3. 9:35-10:15

4. 10:25-11:05

5. 11:10-11:50

6. 11:55-12:35

 

POPODNE:

1. 13:20-14:00

2. 14:05-14:45

3. 14:55-15:35

4. 15:45-16:25

5. 16:30-17:10

6. 17:15-17:55

 

VOZNI RED se nalazi u izborniku Prijevoz učenika

 [više]

Početna konferencija projekta „GiftedHUHR” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Valec Rebić, 9. 7. 2020. 14:35

U sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, 8. srpnja 2020. od 9 do 14.30 sati održana je početna konferencija projekta „Encouraging and developing gifted kids for more advanced cross border area” akronim „GiftedHUHR”.

Na početnoj konferenciji je sudjelovalo 45 sudionika iz Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci, Osnovne škole  Đurđevac i Javnog obrazovnog centra Zalaegerszeg. Navedene škole provodit će projekt GiftedHUHR na temu darovite djece u osnovnim školama od 15. lipnja 2020. do 14. listopada 2021. Projekt je sufinanciran od strane Europske unije u okviru Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014. – 2020.

 [više]

RAVNATELJEVA RIJEČ NA KRAJU NASTAVNE GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Valec Rebić, 2. 7. 2020. 15:20

Dragi učenici i poštovani roditelji, učitelji i zaposlenici naše škole,

 na kraju smo jedne specifične nastavne godine koju je obilježila epidemija koronavirusa. Školska godina koja je iza nas puna je straha, zebnje i nervoze, ali i u takvim uvjetima pokazali smo kvalitetu naše škole. Učenici su sudjelovali na mnogim natjecanjima i uz mentorstvo svojih učitelja postigli zavidne rezultate kao što se vidi u popisu nagrađenih učenika za ovu školsku godinu. 

 [više]

Učenici svih petih razreda na području Koprivničko-križevačke županije naučili kako biti Mali humanitarci

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 25. 6. 2020. 14:04

KOPRIVNICA – Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta ‘Mali humanitarko' provelo je Sat odgoja za humanost u svim petim razredima osnovnih škola na području Koprivničko-križevačke županije.

 [više]

PROJEKT „ZAJEDNO U RADU I IGRI”

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 31. 5. 2020. 20:38

Već četvrtu godinu za redom traje projekt „Zajedno u radu i igri” Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci i OŠ Ljudevita Modeca Križevci. Nastao je iz želje da se povežu različitosti te iz potrebe ostvarivanja socijalnog kontakta, promicanja i njegovanja uzajamnog poštovanja, tolerancije i razumijevanja među djecom.

 

 [više]

Virtualni Dan škole

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 29. 5. 2020. 11:57

Sretan Dan škole i uspješan završetak školske godine svim učenicima, učiteljima i djelatnicima škole! Improvizirano, bez proba i snimljeno mobitelom, ali opet nam je bio gušt! Za vas smo pripremili mali virtualni koncert i likovnu izložbu učeničkih radova! Ovo je djelo učiteljica Senke Pleše i Sandre Poštić i naravno učenika naše škole. Uživajte!

 

 [više]

Završen 9. Dječji „Kranjčić” Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Valec Rebić, 25. 4. 2020. 11:03

Završna svečanost 9. Dječjeg „Kranjčića” koja je u Križevcima trebala biti održana danas, zbog pandemije korona virusom (COVID 19) nije mogla biti održana. Rezultati su natječaja u prilogu.

Više podataka na: https://djecji.kranjcic.hr/

 [više]

Edukacija po projektu „Recimo NE trgovanju ljudima“ u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 11. 3. 2020. 19:59

https://prigorski.hr/edukacija-po-projektu-recimo-ne-trgovanju-ljudima-u-os-ljudevita-modeca-krizevci/

Izvor: prigorski.hr

 [više]

Projekt Šafran

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 10. 3. 2020. 16:27

Već tradicionalno, naša škola sudjeluje u projektu Šafran. Ove smo godine šafrane posadili nešto kasnije, početkom prosinca, a svojim žutim cvjetovima razveselili su nas sredinom veljače. Učenici 8.d i 8.e razreda s učiteljicom povijesti Vedranom Rađa upoznali su se sa stradanjima Židova kroz isječke filmova, knjiga i prezentacije koje su izradili u sklopu teme Drugi svjetski rat. Na primjeru holokausta istaknuli smo potrebu kontinuiranog učenja o važnosti tolerancije i poštovanja.

 

 [više]

Međuopćinsko-gradsko natjecanje ekipa Mladeži Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 8. 3. 2020. 17:09

U subotu, 7. ožujka 2020. održano je u OŠ Kalnik međuopćinsko-gradsko natjecanje ekipa Mladeži Hrvatskog Crvenog križa . Ekipa naše škole osvojila  1.mjesto (97,37 bodova)  i plasirali su s​ena Županijsko natjecanje. Čestitke curama i voditeljici Suzani Balić.  

 [više]

Mjere zaštite od COVID -19

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 6. 3. 2020. 09:18

 [više]

Posjet Hitnoj medicinskoj službi

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 6. 3. 2020. 08:45

Učenici 2.d  razreda su 4.ožujka 2020. posjetili Hitnu medicinsku službu. Djelatnici Hitne su se zaista potrudili i učenicima pokazali rad djelatnika HMP. Učenici su mnogo toga naučili te se zadovoljno vratili na nastavu.

 [više]

U osnovnim školama Ljudevita Modeca u Križevcima i Koprivnički Ivanec održane edukacije i radionice za izradu kasica

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 2. 3. 2020. 10:43

KOPRIVNICA/KRIŽEVCI – U sklopu projekta 'Mali humanitarko' kojeg provodi Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, u osnovnim školama Ljudevita Modeca u Križevcima i u Koprivničkom Ivancu, 26. i 27. veljače 2020. održane su edukacije za nove članove učeničkih skupina 'Mali humanitarko' koji su se u projekt priključili u novoj školskoj godini. Na edukaciji su učenicima predstavljene djelatnosti gradskih društava Crvenog križa Koprivnica, Đurđevac i Križevci, odnosno humanitarne aktivnosti koje provode na svom području kao što je rad socijalnih samoposluga, prikupljanje donacija, podjele paketa s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepštinama te podjela odjeće i obuće njihovim korisnicima.

 [više]

Rezultati natječaja za 9. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

Autor: Martina Valec Rebić, 25. 2. 2020. 22:46

Članovi stručnoga ocjenjivačkog povjerenstva (za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Jasna Šego i Vojmil Žic; za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Tomislav Buntak i Vojmil Žic), nakon što su pročitali i pregledali radove koji su im dostavljeni bez podataka o autorima, donijeli su odluku o rezultatima ovogodišnjega natječaja.

REZULTATI

 

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Korisni linkovi
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci / F.Račkog 3, HR-48260 Križevci / www.os-ljmodeca-kc.skole.hr / krizevci@os-ljmodeca-kc.skole.hr
preskoči na navigaciju