preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci

 > Naslovnica
vijesti

U subotu završna svečanost Dječjeg "Kranjčića" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Valec Rebić, 16. 4. 2018. 15:28

U Križevcima će u subotu 21. travnja 2018. biti održan 7. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Svečanost će započeti u 10.00 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma u Križevcima predstavljanjem zbornika „Čuvarica srca moga”, javnom izvedbom najuspjelijih književnih radova, otvorenjem izložbe najuspjelijih likovnih radova „Ruža svijeta” te dodjelom nagrada. Od 13.30 sati profesorica Nada Babić i vjeroučiteljica s. Vinka Marović u Osnovnoj će školi Ljudevita Modeca održati okrugli stol „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu”, a od 14.30 sati planira se posjet knjižnici grkokatoličke katedrale.

 [više]

Dan grada, 24.4. - XXIII. utrka ulicama grada i Sportske igre mladih

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 17. 4. 2018. 18:18

Zajednica športskih udruga, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, organizira tradicionalnu 23. Utrku ulicama grada i Sportske igre mladih u povodu Dana grada Križevaca.

Natjecanja će se održati 24. travnja (utorak), a sudjelovati će učenici i učenice osnovnih i srednjih škola s područja grada Križevaca, općina Sv. Ivan Žabno, Sv. Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik. Uz navedene na Utrci će također sudjelovati i učenici nižih razreda osnovnih škola, polaznici Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića «Zraka Sunca» i Dječjeg vrtića «Svetog Josipa», Dječjeg vrtića «Čarobna šuma» a u ovu sportsku priredbu bit će uključeni i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a sudjelovati će u utrkama učenika osnovnih škola.

U nastavku se nalazi raspored natjecanja.

 

 [više]

Hrvatska kakvu želimo

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 4. 2018. 21:29

http://www.izvor-osmodec.hr/hrvatska-kakvu-zelimo/

 [više]

Aktivnosti u 4.c u ožujku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 4. 2018. 21:27

http://www.izvor-osmodec.hr/aktivnosti-u-4-c/

 [više]

Obilježavanje Noći knjige u OŠ Ljudevita Modeca Križevci

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 10. 4. 2018. 15:01

Ove školske godine naša se škola po prvi put uključila u manifestaciju Noći knjige koja će se održati 23. travnja 2018. Posebna se pozornost posvećuje  temi „Budućnost knjige“. Kada razmišljamo o budućnosti, pitanje knjige i čitanja povezujemo sa znanošću, izumima, inovacijama, znanstvenom fantastikom, novim formatima i tehnologijama. U središtu zanimanja Noći knjige, također je i pitanje kako tehnologija mijenja naše živote i načine na koje pričamo priče, poteškoće koje ju prate te njihov utjecaj na zainteresiranost za čitanjem. U našoj školi će se 23. travnja tijekom cijelog dana provoditi različite aktivnosti posvećene knjizi i čitanju, odnosno održat će se petnaest radionica. 

 [više]

Pjevački zbor pozvan na 61. glazbene svečanosti

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 8. 4. 2018. 20:11

Pjevački zbor mlađeg uzrasta naše škole pod vodstvom Ozrena Bogdanovića, pozvan na 61. glazbene svečanosti hrvatske mladeži 2018. koje će se održati 2. i 3. svibnja 2018. u Varaždinu.

Čestitke malom zboru i voditelju Ozrenu Bogdanoviću.

http://www.azoo.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6595:popis-zborova-pozvanih-na-61-glazbene-sveanosti-hrvatske-mladei-&catid=316:glazbene-sveanosti-hrvatske-mladei&Itemid=118

 [više]

Marta Knežević pozvana na državno natjecanje iz hrvatskoga jezika

Autor: Martina Valec Rebić, 3. 4. 2018. 13:08

Županijska prvakinja na natjecanju iz hrvatskoga jezika Marta Knežević (8. b) pozvana je na državno natjecanje! Na najvišoj razini natjecanja, koje će se održati od 7. do 9. svibnja 2018. u Zadru, ogledat će se s još 25 pozvanih učenika osmoga razreda. Martina je mentorica Martina Valec-Rebić.

 [više]

NAGRADNI NATJEČAJ ZA LIKOVNE RADOVE „UBACI KNJIGU U VREMENSKI STROJ!“

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 28. 3. 2018. 22:52

Povodom manifestacije Noć knjige 2018. Organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara organizira nagradni natječaj za likovne radove na temu budućnosti knjige. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola.  Učenici likovne radove trebaju predati školskoj knjižničarki do 12. 4. 2018.

Tema natječaja - pročitajte u nastavku obavijesti.

 [više]

Državno polufinale natjecanja iz engleskog jezika "Hippo"

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 28. 3. 2018. 22:45

Osmero učenica i učenika naše škole sudjelovalo je u državnom polufinalu međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika „HIPPO“ u subotu, 24.3.2018. u SŠ „Ivan Seljanec“ u Križevcima.

Oni su među najboljih 10% natjecatelja u Hrvatskoj!

 [više]

Humanitarna akcija za Dan narcisa

Autor: Martina Valec Rebić, 26. 3. 2018. 17:22

Naši učenici i njihove učiteljice pripremili su bogat program za obilježavanje Dana narcisa. Toga dana održava se humanitarna akciji koju organizira križevački Klub žena s bolestima dojke Agata. Učenici su recitirali, pjevali, glumili i plesali. Prodajom kolača škola je donirala sav prikupljeni novac Klubu Agata.

 [više]

Književni susret s Josipom Petrlićem – Pjerom

Autor: Martina Valec Rebić, 26. 3. 2018. 17:06

U petak, 23. ožujka našu je školu posjetio je križevački pisac Josip Petrić – Pjer. Predstavio je svoje dvije najnovije knjige Bilogorske zgode i Domoljublje i trublje. Pjesnika su ugostili učenici 1. b i 2. c razreda sa svojim učiteljicama Brankicom Salopek i Ivkom Kajganić.

 [više]

Obilježeni Dani hrvatskoga jezika

Autor: Martina Valec Rebić, 26. 3. 2018. 15:25

U našoj su školi obilježeni  Dani hrvatskoga jezika (11. - 17. ožujka) prigodnim panoima i književnim susretom u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković". 

 [više]

Naši matematičari pozvani na Euromath konferenciju

Autor: Martina Valec Rebić, 26. 3. 2018. 14:57

Matko Jajčanin, Sofija Krnjak i Viktor Koren odlični su mladi matematičari koji su pozvani na finale europskog matematičkog natjecanja u Krakow, na koje, nažalost, nisu mogli otići.

http://www.izvor-osmodec.hr/euromath-konferencija/

 [više]

Rezultati županijskih natjecanja

Autor: Martina Valec Rebić, 26. 3. 2018. 14:49

Tijekom veljače i ožujka održana su županijska natjecanja iz raznih predmeta. Naši su učenici sudjelovali na velikom broju natjecanja i postigli odlične rezultate. 

Više: 

http://www.izvor-osmodec.hr/zupanijska-natjecanja-2/

http://www.izvor-osmodec.hr/zupanijsko-natjecanje/

 [više]

"Klokan bez granica"

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 25. 3. 2018. 19:06

„Klokan bez granica“ doskakutao je 22. ožujka i do naše škole! Oko 120 učenika od 2. do 8. razreda matične škole i područnih škola Dubovec, Poljana, Glogovnica i Veliki Raven pridružili su se tisućama učenika diljem svijeta rješavajući zadatke te su tako postali dio međunarodnog natjecanja koje svake godine organizira Hrvatsko matematičko društvo.

 

 [više]

Eratostenov eksperiment peti put

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 25. 3. 2018. 19:00

    Na prvi dan proljeća, 21. ožujka 2018., naša škola sudjelovala je 5. put u međunarodnom projektu „Eratostenov eksperiment“. Budući da je vrijeme cijeli tjedan bilo oblačno, nismo bili sigurni hoćemo li ga moći izvesti jer za taj eksperiment najvažniji je sunčan dan. Nažalost, sunce se bilo pokazalo ujutro, ali u 11 sati 53 minute i 50 sekundi, kada nam je bilo ključno kako bismo izmjerili duljinu sjene štapa, sakrilo se i više nije ni provirilo! 

 [više]

4. Europski tjedan novca u Podravskoj banci

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 17. 3. 2018. 19:37

Povodom 4. Europskog tjedna novca, koji se održava od 12. do 18. ožujka, 7. e razred sa svojom razrednicom Gordanom Podravec posjetio je poslovnicu Podravske banke. Tamo su ih primili voditeljica poslovnice Patricia Županić i blagajnik Jadran Antulov.

 [više]

Dan broja pi + rođendan Alberta Einsteina = malo drugačiji sat matematike

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 17. 3. 2018. 19:19

Četrnaestog ožujka obilježava se međunarodni Dan broja pi. Također taj dan je rođendan Alberta Einsteina. Učenici 7. d razreda sa svojom učiteljicom Gordanom Podravec pridružili su se proslavi malo „laganijim“ i drugačijim satom matematike. Pogledali su prezentaciju o broju pi kroz povijest i o životu Alberta Einsteina, diskutirali, uredili pano. 

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 15. 3. 2018. 10:19

Nakon analize rezultata školskih natjecanja, na županijsko je natjecanje iz povijesti iz naše škole pozvan Bruno Matej Ljutić, učenik 8. d razreda (mentor Vedrana Rađa). Županijsko natjecanje održano je 7. ožujka 2017. u OŠ Gola, a naš Bruno osvojio je peto mjesto. U iščekivanju rezultata, učenici su posjetili galeriju Ivana Večenaja te su se uz stručno vodstvo njegova sina Mladena upoznali s opusom  jednog od naših najpoznatijih naivnih slikara.

 [više]

Stigli rezultati izlučnoga kruga međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika „Hippo”

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 3. 2018. 20:45

Napokon su stigli rezultati prvoga kruga 6. međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika „Hippo“ koje smo očekivali proteklih tjedana. Podsjećamo da se natjecalo 53 učenika naše škole u tri kategorije određene uzrastom. 

Među najboljih 10 % natjecatelja u Hrvatskoj našli su se sljedeći naši učenici: u kategoriji HIPPO 1 to su Luka Vince, 4. c, Domagoj Ščetar, 5. b, Magdalena Picig, 5. c i Dado Škledar, 5. d, u kategoriji HIPPO 2  Karmen Katolić,  6. c i Leon Pukec, 6. d, a HIPPO 3  Matej Miklin, 7. b i Julija Nekić, 8. d.

 [više]

Gradsko-međuopćinsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 3. 2018. 20:37

http://prigorski.hr/fotovideo-krizevcima-odrzano-natjecanje-mladih-hrvatskog-crvenog-kriza/

Izvor: www.prigorski.hr

 [više]

Projekt „Zajedno u radu i igri!“

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 3. 2018. 08:23

U utorak, 13. 3. 2018. u sklopu projekta „Zajedno u radu i igri!“ učenike 2. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnice Andree Šturbek posjetili su prijatelji iz  Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci s učiteljicom Snežanom Premužić i knjižničarkom Tihanom Doskočil.

 

 [više]

Kahoot kviz čitanja Emil i detektivi za četvrtaše

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 10. 3. 2018. 16:54

      Za učenike 4. razreda školska knjižničarka Romana Erhatić pripremila je online kviz čitanja Emil i detektivi u alatu Kahoot. Na kvizu su sudjelovala 22 učenika iz svih četiri  razreda naše škole. Učenici su na zabavan način mogli provjeriti svoje znanje o knjizi Ericha Kästnera, Emil i detektivi.

 

 [više]

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda 2018.

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 10. 3. 2018. 16:48

U četvrtak, 22. veljače 2018. u OŠ Grgura Karlovčana u Đurđevcu održano je županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda. Našu školu predstavljali su učenici Lea Lovreković, Daria Radanović i Tomislav Stručić. 

 [više]

Nastup na 1. Otvorenom Državnom prvenstvu HŠSD u karateu

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 6. 3. 2018. 18:03

U subotu, 24. veljače u Samoboru, održano je Otvoreno Državno prvenstvo školskih sportskih društava osnovnih škola Republike Hrvatske u karateu za školsku godinu 2017./2018. u konkurenciji dječaka i djevojčica.

Našu školu predstavljali su dječaci: Petar Filipović, 4. d, Borna Bolfek, 6. d, Luka Pajnić, 5. b i Filip Komarica, 3. a. Njihovi voditelji bili su Marjana Fržović, učiteljica TZK i Mario Ban.

 [više]

Literati i novinari idu na državni Lidrano!

Autor: Martina Valec Rebić, 5. 3. 2018. 17:46

S ponosom i radošću vas obavještamo da su literarni rad Ozane Zagorec, novinarski rad Dunje Rebić i školski list Izvor prošli kroz sito državnog povjerenstva te su POZVANI na državnu smotru Lidrano u Primošten od 19. do 21. ožujka gdje će predstavljati našu županiju kao najbolji u svojoj kategoriji!

 [više]

Vitaminima protiv prehlade

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 1. 3. 2018. 21:30

U 2. b  bore se protiv hladnoće vitaminima spravljanjem voćne salate.
 [više]

Posjet Srednjoj školi "Ivan Seljanec" Križevci

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 1. 3. 2018. 21:13

Učenici 2. b razreda s učiteljicom Suzanom Balić i pripravnicom Andreom Šturbek posjetili su kuharski praktikum Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci. Na satu Prirode i društva učenici učili su  o zdravoj prehrani te su teorijski dio odlučili provjeriti i u praksi. U SŠ „Ivan Seljanec” ljubazno su ih dočekali nastavnici Mišel Doskočil i Boro Petrek sa svojim maturantima, smjer kuhar i konobar.

 

 [više]

Brošura Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 2. 2018. 20:15

Na godišnjem sastanku Ureda za suzbijanje zlouporabe droga predstavljena je brošura,,Intervuju s roditeljima - odgovori koje je dobro znati" koju Vam u elektronskom obliku prilažemo.

 

 [više]

Radovi Križevačkih glagoljaša na izložbi u Zagrebu

Autor: Martina Valec Rebić, 29. 1. 2018. 22:39

Radovi Križevačkih glagoljaša nastali u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština bit će izloženi u Nadbiskupijskom institutu u Zagrebu. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 16. 1. 2018. 

 [više]

SREDNJOŠKOLCI POUČAVAJU O MICRO:BITOVIMA

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 29. 1. 2018. 17:27

        Nakon što je naša škola prošla na CARNet-ovom natječaju za dobivanje micro:bitova za 6.razred;  micro:bitovi su stigli i došao je na red  najvažniji dio-prezentacija kako ih koristiti te njihova podjela učenicima. Razmišljajući o  najboljem načinu približavanja programiranja šestašima  kako bi oni uvidjeli da je to vrlo korisno znanje koje im može poslužiti u kasnijem školovanju tj. pri odabiru srednje škole, kao prezentatori pozvani su učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci, čiji je ravnatelj prof. Zoran Kovač rado pristao na suradnju.

 [više]

OBAVIJEST KORISNICIMA ŠKOLSKOG PARKIRALIŠTA

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 20. 9. 2017. 16:22

Upozoravamo da je na ulazu u školsko dvorište postavljen znak  ZABRANE PARKIRANJA I ZAUSTAVLJANJE DUŽE OD 5 MINUTA. Znak je postavljen kako bi se roditeljima olakšao pristup školskoj zgradi kad voze učenike u školu.Obavještavamo da će vozila koja su parkirana duže od 5 minuta biti uklonjena o trošku vlasnika.

                                                                      Ravnatelj: Dražen Bokan, prof.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Korisni linkovi
Kalendar
« Srpanj 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci / F.Račkog 3, HR-48260 Križevci / www.os-ljmodeca-kc.skole.hr / ured@os-ljmodeca-kc.skole.hr
preskoči na navigaciju