preskoči na sadržaj

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci

 > Naslovnica
vijesti

Natjecanje u šahu za Sportske igre mladih Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 4. 2017. 12:10

U srijedu,12.travnja 2017. u prostorijama ŠK Križevci održano je izlučno  natjecanje u šahu Sportskih igara mladih za područje grada Križevaca. Natjecanje je održano na nivou Osnovne škole Ljudevita Modeca, a sveukupno je nastupilo 38 učenika koji su se natjecali u četiri zasebne kategorije. 

 

 [više]

XXII. Utrka ulicama grada i Sportske igre mladih

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 11. 4. 2017. 13:31

Zajednica športskih udruga, pod pokroviteljstvom Grada Križevaca, a u okviru Programa rada za 2017. godinu organizira tradicionalnu 22. Utrku ulicama grada i Sportske igre mladih u povodu Dana grada Križevaca.

 Natjecanja će se održati 24. travnja (ponedjeljak), a sudjelovati će učenici i učenice osnovnih i srednjih škola s područja grada Križevaca, općina Sv. Ivan Žabno, Sv. Petar Orehovec, Gornja Rijeka i Kalnik.      

Uz navedene na Utrci će također sudjelovati i učenici nižih razreda osnovnih škola, polaznici Dječjeg vrtića Križevci, Dječjeg vrtića «Zraka Sunca» i Dječjeg vrtića «Svetog Josipa», Dječjeg vrtića «Čarobna šuma» a u ovu sportsku priredbu bit će uključeni i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a sudjelovati će u utrkama učenika osnovnih škola.

U nastavku pogledajte raspored natjecanja.

 [više]

Obavijest o nastavi

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 11. 4. 2017. 13:21

Proljetni odmor učenika počinje 13. travnja 2017. i završava 23. travnja 2017.

U ponedjeljak, 24.travnja  - B turnus ujutro, A turnus poslijepodne.

U ponedjeljak, 24. travnja 2017. je Dan grada.

Učenici predmetne nastave imaju redovnu nastavu.

 Vremenik rada za učenike razredne nastave:

        B turnus ima 1. i 2. sat redovne nastave i u 9.45 odlaze na Strossmayerov trg gdje prisustvuju programu do 11.15. Autobus odlazi kućama u 11.30.

         A turnus dolazi na nastavu u 13.20 ima prva dva sata redovne nastave, nakon toga učenici odlaze na Utrku grada.

         Učenici koji trče Utrku grada i sudjeluju u natjecanjima Sportskih igara mladih nisu obavezni doći u školu.

                                              Ravnatelj: Dražen Bokan, prof.

 [više]

Vuzleki na Kleku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 11. 4. 2017. 13:14

U subotu 8.4.2017. članovi planinarske grupe Vuzleki osvojili su Klek na 1181 m nv! Izlet koji je odgođen već nekoliko puta zbog lošeg vremena sada je konačno ostvaren, a čekanje je nagrađeno vedrim i sunčanim vremenom (što na Kleku nije čest slučaj) koje je otvorilo prekrasne vidike na Ogulin, jezero Sabljaci, okolne planine Bjelolasicu i Risnjak te čak i Alpe.

 

 [više]

Dječji "Kranjčić" u subotu 22. travnja 2017. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Martina Valec-Rebić, 10. 4. 2017. 21:57

 [više]

Zboraši pozvani na državno natjecanje

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 4. 2017. 22:26

Mali zbor naše škole pozvan je na državno natjecanje, odnosno 60. glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu. Natjecanje će se održati 3. i 4. (srijeda i četvrtak) svibnja 2017. Čestitke zborašima i njihovom voditelju Ozrenu Bogdanoviću.

   

 [više]

Državno i u krosu, bravo, cure i dečki!

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 4. 2017. 15:53

U petak, 7. travnja održano je županijsko natjecanje u krosu u Đurđevcu. 

Dječaci Alen Bubnjar, Dorian Kešer, Elvis Mužić i Zoran Gibač te djevojčice Lucija Kovačić, Marcela Gudić, Leona Ostojić i Petra Tomac izborili su državno natjecanje u krosu. Čestitke njima i učiteljicama Marjani Fržović i Darinki Šimunčić.

  

 [više]

Uskrsna radionica u 2.c

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 4. 2017. 14:42

  Učiteljica Sandra Poje, roditelji  i učenici 2.c razreda imali su 1. travnja 2017. godine  veselu radionicu koju su dugo očekivali. Na radionici su bili podijeljeni u šest grupa. Učenici su zajedno s učiteljicom izrađivali piliće, zečeve i postolja za pisanice, a roditelji su salvetnom tehnikom i  omatanjem konca ukrašavali jaja. 

 [više]

Plasman atletičarki na državno natjecanje

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 4. 2017. 14:37

http://www.izvor-osmodec.hr/natjecanje-u-atletici/

 [više]

Plesni vikend u Križevcima Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 4. 2017. 14:27

       

 [više]

Tjedan zdrave prehrane

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 4. 2017. 11:05

U periodu od 30. 1. 2017.-3.2. 2017. godine u 2.c razredu učenici su iz prirode i društva  učili što je pravilna i zdrava prehrana i kako to utječe na njihovo zdravlje.  Da ta spoznaja ne ostane samo u teoriji imali su i  jedan dan Dan zdrave hrane , a taj dan se na kraju pretvorio u tjedan. Bili su podijeljeni u nekoliko skupina. Neki su donijeli svježe sireve, sušene sireve i prgice, drugi zobene pahuljice sa voćnim jogurtima, treći palačinke rađene od integralnog brašna, četvrti razne mliječne namaze koje su mazali na integralne kruhove, peti su radili voćnu salatu.                                 

 

 [više]

Održano polufinale HIPPO -natjecanje iz engleskog jezika

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 3. 4. 2017. 21:05

U subotu, 1. travnja 2017. u Križevcima je održano državno polufinale međunarodnoga natjecanja iz engleskog jezika HIPPO. U SŠ "Ivan Seljanec" okupili su se najbolji učenici iz cijele Hrvatske koji su se natjecali u pet kategorija prema uzrastu. Najbolji od njih će se natjecati u velikom finalu u Italiji 14. i 15. svibnja 2017. kamo stižu natjecatelji iz još dvanaest zemalja svijeta. Rezultate polufinala očekujemo do 15.travnja.
Iz naše škole natjecali su se Dado Škledar, 4.b, Leon Pukec, 5.d, Matej Miklin, 6.b i Petra Puškadija, 8.b, a bili su u pratnji svojih učiteljica i učitelja Maje Koretić, Jadranke Crnić, Zlatka Smetiška i Irene Horvat.     

      
 

 [više]

"Klokani bez granica" odskakutali su i ove godine u velikom broju!

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 1. 4. 2017. 20:17

Na natjecanju 23. ožujka sudjelovali su  učenici od 2. do 8. razreda matične škole, kao i učenici područnih škola: Glogovnica, Veliki Raven, Dubovec i Križevačka Poljana. 

 [više]

Novi portal Hrvatski u školi

Autor: Martina Valec-Rebić, 31. 3. 2017. 13:57

Zavirite na novi portal Hrvatski u školi. Radi se o portalu Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, učiteljima razredne nastave, nastavnicima, profesorima i roditeljima, ali i svima koje zanimaju praktični zadatci i sadržaji povezani s poučavanjem hrvatskoga jezika u školi. 

http://hrvatski.hr/

 

 [više]

Južnoamerička avantura u 6.d i e

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 26. 3. 2017. 23:17

Petak popodne šesti sat – ne čini se baš kao dobra kombinacija… ali kad vam u goste stigne svjetska putnica s pričom i slikama iz Južne Amerike, kombinacija postaje dobitna. Naime, u petak 24. ožujka 2017. u goste 6. d i 6. e razredu došla je Maja Tkaličanac koja je u veljači provela tri tjedna u Boliviji, Peruu i Čileu.

 

 [više]

Sat povijesti u muzeju

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 26. 3. 2017. 23:04

U sedmom razredu iz povijesti bavimo se, kako povjesničari kažu, dugim 19. stoljećem. Osim o revolucijama i ratovima, puno pričamo i o svakodnevnom životu ljudi. Potaknuti time, odlučili smo saznati nešto više o životu u Križevcima i okolici sredinom 19. stoljeća, a za pomoć smo zamolili djelatnike Gradskog muzeja Križevci.

 [više]

Međunarodni projekt - Eratostenov eksperiment Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 22. 3. 2017. 15:39

Dana 21. ožujka 2017. godine naša škola sudjelovala je po 3. put u Međunarodnom projektu Eratostenov eksperiment. Ovog puta se učiteljicama Gordani Podravec i Ivani Dokuš Komarica pridružio dio 7. d razreda. Učiteljica Ivana je na satu geografije prikazala film koji je snimljen prošle godine i prikazuje provedbu istog eksperimenta 8. d razreda. Na satu matematike učenici Ivan Filipan i Marin Mirković kratkom prezentacijom upoznali su razred s Eratostenovom biografijom.

 [više]

Projekt Hrvaske gospodarske komore: Što ću biti kad odrastem?

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 22. 3. 2017. 15:32

http://www.hgk.hr/zupanijska-komora-koprivnica/sto-cu-biti-kad-odrastem

 [više]

CAP radionica u 2. a

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 18. 3. 2017. 22:20

CAP (Child Assault Prevention) program jedan je od najučinkovitijih programa primarne prevencije zlostavljanja djece. Polazi od stava da je znanje najučinkovitiji oblik borbe protiv zlostavljanja djece. Prva radionica održana je u 2. a.

 

 [više]

Dan broja pi u OŠ"Kalnik" - terenska nastava Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 14. 3. 2017. 19:22

Malo drugačiji dan u školi bio je lijepa promjena te se nadamo da ćemo uspjeti svake godine pronaći neki „matematički“ razlog za druženje i učenje na neformalniji i opušteniji način!

Tim riječima učiteljice Gordane Podravec završio je prošlogodišnji izvještaj o Danu broja pi, a upravo je broj pi, sad već tradicionalno ostao razlogom za druženje i učenje.

Osim broja pi kao razloga, nije se mijenjala ni dokazano uspješna suradnja naše škole s OŠ Kalnik. Ove su se godine oni uhvatili u koštac s domaćinstvom, a našu školu predstavljao je 8. d razred u pratnji učitelja Gordane Podravec, Ivane Dokuš Komarica, Marijana Ivanovića i Vedrane Rađa.

 [više]

Županijsko natjecanje „Čitanjem do zvijezda”

Autor: Martina Valec-Rebić, 12. 3. 2017. 11:57

Najbolje čitačice naše škole, Gabriela Puškar, Sofija Krnjak i Lea Lovreković te Nika Prelec sa svojim plakatom, sudjelovale su na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda” i zauzele peto mjesto.

 [više]

Kviz „Misalu za rođendan“

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 7. 3. 2017. 10:40

Učenici 6. d razreda na najbolji su mogući način obilježili rođendan našega Prvotiska, Misala po zakonu rimskoga dvora. U srijedu, 22. veljače 2017. godine testirali su svoje znanje iz poznavanja povijesti hrvatskog jezika, ali i povijesti. Prvi dio pitanja osmislila je učiteljica hrvatskog jezika Martina Iveković, a za pitanja iz srednjovjekovne povijesti pobrinula se učiteljica povijesti Vedrana Rađa. Pitanja je u kviz pretočio učitelj informatike Velimir Iveković.

 [više]

Facebook stranica škole

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 27. 2. 2017. 21:16

Otvorena je Facebook stranica naše škole.
Pridružite nam se.smileyheartyes

https://www.facebook.com/osmodec/

 [više]

Obavijest roditeljima - upisi u 1. razred 2017./2018. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ivana Dokuš Komarica, 21. 2. 2017. 10:29

Svi rasporedi i dokumenti nalaze se u nastavku obavijesti.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Tražilica
Korisni linkovi
Kalendar
« Veljača 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci / F.Račkog 3, HR-48260 Križevci / www.os-ljmodeca-kc.skole.hr / ured@os-ljmodeca-kc.skole.hr
preskoči na navigaciju